Inspiration, Design, Creation


The design application of dynamic movement in angular application make the façade design subtly elevated, but doesn’t end there. Take a look inside to see how this design theme is applied in the renovation of the interior architecture.

The dynamic feel of the front façade continues into the dining room with a sputnik style light.

Dining Room - before

Dining Room - after

The kitchen tile backsplash reflects the cedar shake and the cabinets carry the theme in the glass doors above the range.

Kitchen - before

Kitchen - after

Even the cabinet pulls flair at the ends and mimic the shape of the porch columns.

Kitchen - after

The wall between the dining room and living room came out and exposed this lovely brick chimney that still separates the spaces and gives the home the character you can only get from a 100+ year old home. That and these gorgeous pine floors.

Living Area - before

Living Area - after

We didn’t want to lose this lovely window so we cut the storage and coat closet down which gives the new owners plenty of storage, lot of great light and more counter space.

Kitchen - before

Kitchen Storage - after

The second floor felt cramped and small until we installed some skylights and refinished those floors.

Second Floor - before

Second Floor - after

Can lights are a great option in a room with a short ceiling. They add lots of light evenly throughout the room and keep it as airy as possible.

Second Floor - after

Hard to believe that this is a before and after shot but it is. The area under the butcher block is the stair below. By cutting the wall down we made the room feel much bigger and gave the new owners lot of counter space. Replacing the swinging door with a pocket door is another immense improvement.

Bath - before

Bath - after

We removed the odd floor height window and opened up the space with a large skylight that makes the bathroom feel larger, adds light, and maintains privacy. We used the space created at the end of the soaking tub to create shelving for towels. In a house this size, every inch matters. The location of the tub and toilet were switched so there is plenty of head height at both. The chevron tile pattern mimics the dynamic patterns found on the front of the house and we used the same pulls from the kitchen cabinets in here to keep the language of the home consistent.

Bath - before

Bath - after

No longer a scary basement stair, we redid the steps, taking space from the first floor, in order to make them more comfortable, and we took out the walls to open the space to the house to make them more inviting.

Stair - after

Can you believe that this basement became a master bedroom suite with a full bathroom and walk-in closet?

Basement - before

Basement - after

Master Bath - after

Master Walk-in - after

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square